Search
Close this search box.

Jessica Reiman

Missio

Haluan toimia motivaattorina ja inspiraation lähteenä mahdollisimman monelle ihmiselle. Haluan saada heidät liikkeelle ja tekemään asioita, jotka lisäävät heidän hyvinvointiaan. Antaa heille tekemiseen työkaluja, vinkkejä ja konkreettisia ohjeita. Selittää asiat kansankielellä, tehdä asioista yksinkertaisia ja mahdollisimman helppoja noudattaa. Koettujen hyötyjen kautta huonot rutiinit lähtevät korjaantumaan paremmilla ja näin askel kerrallaan asiakkaiden koko elämä muuttuu. Motivaatio seuraa tekemistä, kun asioita tehdään oikein!

Kun tekemistä ei ohjaa vain päämäärä, vaan myös matkasta sinne tehdään energiaa ja elämäniloa lisäävä, niin muutoksista tulee pysyviä. Haluan opettaa, että jokainen kestävä muutos ottaa aikaa ja silloin tarvitaan myös hitunen kärsivällisyyttä. Se joka ottaa lyhyimpiä askeleita pääsee lopulta pisimmälle. Se joka koittaa valita nopeimman reitin parempaan hyvinvointiin, ei todennäköisesti koskaan pääse perille. 

Minun tarinani

Kuntosaliharjoittelu oli 70–80-luvulla Suomessa vielä kovin uutta ja vanhempani toimivat eräänlaisina uranuurtajina lajin tuomiseksi Suomeen. He omistivat oman kuntosalin Jyväskylässä, kilpailivat menestyksekkäästi kansainvälisellä tasolla kehonrakennuksessa, osallistuvat erilaisten kuntosalilaitteiden kehittämiseen ja järjestivät seminaareja harjoittelusta ja terveellisestä ravitsemuksesta ympäri Suomea. Kuntosaliharjoittelu kasvatti tuolloin nopeasti suosiotaan ja tietoa oli vaikeasti saatavilla, joten vanhempieni järjestämät seminaarit vetivät saleja täyteen ja he taisivat olla siihen aikaan jonkinlaisia esikuvia alan harrastajien keskuudessa.

Synnyin siis vuonna 1986 perheeseen, jossa harjoittelu ja terveellinen ravitsemus olivat arkipäivää. Säännöllinen harjoittelu ja kokonaisvaltaisesti terveelliset elämäntavat kuuluivat olennaisena osana vanhempieni elämään ja ovat niitä edelleen. Tällaisella kasvuympäristöllä on varmasti ollut vaikutusta minunkin elämäntapoihini. Lapsuuteni oli onnellinen ja uskoakseni hyvin tyypillinen. Siihen kuului erilaisia pihapelejä naapuruston lasten kanssa, pianon soittelua, lauleskelua ja koiramme Carlan kanssa leikkimistä. Vanhempani eivät koskaan patistelleet minua urheilemaan, mutta olin luonnostani aktiivinen lapsi, jolle mm. yleisurheilu oli mieluisa harrastus.

Yläasteen jälkeen opiskelin lähihoitajaksi, jonka jälkeen halusin suorittaa varusmiespalveluksen. Onnistuin pääsemään reserviupseerikouluun, jossa fyysiset harjoitteet olivat jokapäiväistä tekemistä. Tuo liikunnan säännöllisyys ja sopivan haastava ponnistelu sai minut oikein kunnolla huomaamaan, että miten mahtava olo ja hyvä mieli niistä seuraakaan. Jo silloin lähdin pohtimaan, että tätä onnellisuutta ja hyvää oloa haluan jakaa muillekin ja se onnistuisi parhaiten työskentelemällä ihmisten terveyttä edistävissä ja ennaltaehkäisevissä tehtävissä. Halusin saada tähän laaja-alaisen ammatillisen koulutuksen, joten opiskelin ensin fysioterapeutiksi ja sitten personal traineriksi, joka oli siihen aikaan Suomessa varsin uusi juttu. 

Suhtauduin alusta asti valmennustyöhön valtavalla innostuksella. Halusin olla Suomen paras PT, joka olisi tunnettu aktiivisuudestaan, osaamisestaan ja ammattitaidostaan. Niinhän siinä sitten lopulta kävi, että yritin saavuttaa liikaa ja liian nopeasti. Vuonna 2012 sairastuin vakavaan uupumukseen. Tuon uupumuksen läpikäyminen oli yksi elämäni opettavaisimpia kokemuksia ja näin jälkikäteen katsottuna se oli juuri se mitä minun tulikin kokea. Se oli ennen kaikkea oman mielen kohtaamisen aikaa ja ymmärrystä siitä, että mieli on monimutkainen, nokkela ja halutessaan erittäin vaikea vastustaja. Silloin huomasin, että sen kuuntelu ja huomioinen oikealla tavalla mahdollistavat siihen vaikuttamisen positiivisella tavalla. Mahtavan terapeutin ansiosta sain vahvistusta henkisenpuolen työkalupakkiini ja siitä on ollut valtavasti hyötyä niin omassa elämässäni kuin valmennustyössäkin. Tämän kokemuksen kautta kiinnostuin myös mielen valmentamisesta ja kouluttauduinkin myöhemmin mentaalivalmentajaksi. 

”Vuonna 2012 sairastuin vakavaan uupumukseen. Tuon uupumuksen läpikäyminen oli yksi elämäni opettavaisimpia kokemuksia ja näin jälkikäteen katsottuna juuri se mitä minun tulikin kokea.”

Jessica Reiman tietokoneella

Uralleni mahtuu erilaisia tehtäviä, joissa olen nähnyt asioita valmentajan, uusien personal trainereiden kouluttajan ja esimiehen silmin. Erilaiset näkökulmat ovat tuoneet kokemusta ja varmuutta valmennustyöhöni. Halusin tehdä asioita enemmän oman arvomaailmani pohjalta ja pohdin pitkään yrittäjäksi lähtemistä. Halusin tehdä asiat siten, että terveys, vastuullisuus ja jokaisen asiakkaan kunnioittaminen olisivat kaiken tekemisen lähtökohtana. Halusin luottaa siihen, että näitä asioita noudattamalla pystyisin elättämään itseni itsenäisenä yrittäjänä.

Lopulta vuonna 2019 perustin oman yrityksen eli Prehealthin, jonka toimitusjohtajana olen toiminut perustamisesta saakka. Prehealth on kehittynyt jatkuvasti korona pandemiasta huolimatta ja pysynyt aallonharjalla tällä kovin kilpaillulla alalla. Prehealth voi hyvin ja tiimissäni on loistavia valmentajia, joiden tiedän toimivan omien ja yritykseni arvojen mukaisesti.

Palo mahdollisimman monen ihmisen auttamiseen on niin kova, että olen päättänyt keskittää valmennusaikani verkkovalmennuksiini. Näiden kautta voin tarjota kaiken osaamiseni samanaikaisesti tuhansien asiakkaiden käyttöön. Halusin luoda oman nettisivun ja brändin (Jessica Reiman Coaching), jotta ihmisten olisi mahdollisimman helppo löytää verkkovalmennukseni. Prehealth keskittyy jatkossa laadukkaisiin yksilö- ja pienryhmävalmennuksiin.

Juuri nyt olen siellä missä haluan olla ja siellä mihin olen tähdännyt kaikki nämä vuodet. Minulla on pitkä kokemukseni, laaja osaamiseni sekä kova luottamus omaan tekemiseeni. Uskallan ja kehtaan sanoa olevani tämän alan todellinen asiantuntija ja vaikuttaja. Unelmani ovat käyneet toteen ja kannustan myös sinua omien unelmiesi tavoitteluun. Uskon siihen, että kun jotain asiaa tarpeeksi haluaa ja siihen on suunnitelma, se myös toteutuu.

Mistä ammennan voimaa itselleni

Jessica Reiman treenaamassa

Opettamani elämäntavan noudattaminen

Terveellinen ja maistuva ruoka, mieluisa liikunta, riittävä uni, perhe, ystävät ja positiivinen asenne elämään ovat ehtymättömiä energianlähteitä, jotka antavat aina enemmän kuin ottavat. Tasapaino näiden välillä antaa minulle virtaa joka päivä.

Jessica Reiman matkalla

Matkustelu

Elän hektistä arkea ja usein päivät menevät minuuttiaikataululla. Rakastan aurinkoa, hyvää ruokaa, sopivasti löhöilyä, riittävästi aktiviteettejä, mielen tyhjentämistä ja akkujen lataamista. Pyrin matkustelemaan aina, kuin siihen on vain mahdollisuus.

Suomen luonto 

Rakastan Suomen puhdasta luontoa! Koira ja termospullo kahvia mukaan pienelle retkelle, katkaisee kivasti arjen. Luonnossa voin nauttia hiljaisuudesta, joka toimii tehokkaana stressinpoistajana. Tykkään myös pidemmistä vaelluksista ja pitkistä hiihtolenkeistä.